WELKOM

 

 

 

BIJ DE

 

 

 
VAARTKERK

KERKDIENSTEN

LAATSTE NIEUWS

De tijd voor Pasen is een tijd van bezinning op verschillende manieren. Het is een tijd van toeleven, naar Pasen maar ook naar de Stille Week: de week dat we het lijden van Christus gedenken. De weg die Jezus ging, naar Jeruzalem, naar het kruis. Een zware weg, die Hij tot het einde afliep. Mooi om de verhalen weer te lezen, je er weer in te verdiepen, wat heeft Zijn lijden jou en u te zeggen?

 

Het lijden van Christus bepaalt ons ook bij het lijden van mensen. Wij leven in zegen en luxe, maar zovelen leven in armoede, in honger en ellende. Als Jezus zijn weg ging diep het menselijk lijden in, willen wij dan met Hem het lijden in de ogen kijken? Natuurlijk kun je niet alle leed dragen, maar deze Veertigdagen nodigen je uit om je ergens in te verdiepen. Kies bijvoorbeeld één land waar je je in verdiept en voor bidt deze dagen. 

Daarbij kun je ook nadenken over wat je te geven hebt, wat je zou kunnen delen.

 

Tenslotte zijn de Veertigdagen een tijd van nadenken over jezelf, je eigen leven. Wat daarin is dor en doods geworden? Wat zou je – net als de verdroogde palmtakken op aswoensdag – tot as willen verbranden? Wat mag in je leven veranderd worden? Durf je te benoemen waar je spijt van hebt, berouw, verdriet en wil je je uitstrekken naar Pasen, een nieuw leven?

 

In de Veertigdagentijd lezen we uit de profeet Jeremia. Geen makkelijk boek, maar het heeft ons wel veel te zeggen. Mooi om er ook samen in te lezen. Dat doen we samen met de GKBS op dinsdagmorgen, om 9.30 uur in de Adventkerk. We lezen samen het gedeelte dat op het rooster staat en waar die zondag over gepreekt zal worden. Elke week is er een andere dominee, voorbereiding is niet nodig.

 

27 feb – op weg naar zondag 3 maart: Jeremia 26:1-19

5 maart – op weg naar zondag 10 maart: Jeremia 29:1-14

12 maart – op weg naar zondag 17 maart: Jeremia 32:1-15,26-29,36-44

19 maart – op weg naar zondag 24 maart: Jeremia 4:19-5:1

26 maart – op weg naar zondag 31 maart: Jeremia 33:1-11