Alpha

Alphacursus

'Wat is de zin van het leven? Wat is het plan van God voor mij? Wat heeft Jezus met ons leven vandaag te maken?'

Hoe omgaan met het geloof en de kerk? Als u met één of meer van deze vragen rond loopt, dan is Alpha iets voor u.

Alpha staat voor:

• Allen die meer willen weten van het christelijk geloof.
  • Leren en het fijn hebben met elkaar. Je kunt dingen leren over het christelijk geloof en tegelijk ookals je dat wilt vertellen over je geloof. Het goed hebben met elkaar.
  • Pizza’s, patat of stamppot. Welke maaltijd dan ook. Samen eten geeft mensen de gelegenheidelkaar te leren kennen en vriendschappen te sluiten.
  • Helpen, er zijn voor elkaar. Kleine groepen geven gelegenheid om door te praten over eigen vragen.
  • Alles wat u altijd al wilde weten (en een heleboel meer). Alpha is een plek waar geen enkele vraag wordt gezien als te simpel of te bedreigend. We leren van elkaar en laten elkaar in waarde.
Voor wie is Alpha?
Alpha is voor iedereen!

Speciaal voor:
  • Mensen die meer willen weten over het christelijk geloof.
  • Mensen die hun geloof nog eens vanaf het begin willen doordenken.
  • Mensen die God kennen en er over willen praten met anderen.
  • Alles mag en niets moet.
(Deze cursus is voor volwassenen).

Hoe werkt de Alpha-cursus?
Een Alpha-bijeenkomst wordt begonnen met een maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur. In kleine groepen is er gelegenheid om door te praten over alle vragen die de inleiding oproept. Het is een goede manier om vrij snel mensen te leren kennen die (ook) meer willen weten over onderwerpen als:
  • Wie is Jezus?
  • Waarom stierf Jezus aan het kruis?
  • Waarom zou ik de bijbel lezen en hoe moet dat dan?
  • Waarom en hoe kan ik bidden?
  • Wat te denken van de Heilige Geest en wil ik wel vervuld worden?
  • Hoe leidt God ons leven? * Hoe kan ik het kwade weerstaan?
  • Kan God ook vandaag mensen genezen?
  • Hoe maak ik het beste van mijn leven en wat heeft de kerk er mee te maken?
Datum : 10 a 11 avonden
Leiding : het Alpha-team
Locatie : Kostverloren

De kosten
De cursus is gratis. We vragen alleen een kleine bijdrage voor de maaltijden en het weekend. Graag willen we de Alphacursus onder het genot van een kopje koffie bij u komen uitleggen. U weet dan precies waar u aan begint. Wij willen niet praten over allemaal regeltjes maar we willen een arm om u heen slaan en met u praten over Hem.

Opgeven
Je kunt je hiervoor opgeven bij per e-mail: alpha-bunschoten@ziggo.nl  of contact opnemen met Anieta Huijgen, tel. 033-2986623.
Na inschrijving ontvang je een bevestiging.

Materialen
Voor materialen wordt gezorgd. Iedere deelnemer krijgt een werkboekje.
Daarnaast kun je zelf het boek ‘Een kwestie van leven’ van Nicky Gumbel aanschaffen

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met ds. Reinhard van Elderen, tel. 033-2982738 of per e-mail:
rj.van.elderen@hetnet.nl

Als je op dit moment meer weten over het Christelijk Geloof klik dan 'hier'.